علت ایجاد جوش های زیر پوستی چیست؟ جوش های زیر پوستی نوعی آکنه در زیر پوست صورت هستند که برخلاف سایر جوش ها، ظاهری ملتهب ندارند. برخی از انواع جوش های زیر پوستی به مرور زمان به جوش های معمولی تبدیل می شوند. در این مقاله سعی داریم با علت ایجاد جوش های زیر پوستی و راه های درمان آن آشنا شویم:
جوش های زیر پوستی چیست؟
جوشهای زیر پوستی، از ترکیب چربی، باکتری و آلودگی هایی که در منافذ پوست جمع شده تشکیل می شوند. این جوش ها برآمدگی هایی را در روی پوست ایجاد کرده و ممکن است به رنگ سفید یا قرمز باشند. این برآمدگی ها راهی به بیرون از پوست نداشته و در برخی از موارد باعث ایجاد التهاب در اطراف پوست می شود.
جوش های زیر پوستی در کدام نواحی بدن ظاهر می شوند؟
جوشهای زیرپوستی در مناطقی از پوست که غدد چربی بیشتری دارند، مانند صورت، گردن، شانهها، پشت کمر و سینه ایجاد میشود. اگر منافذی با سلولهای مرده پوست مسدود شود، سبوم در غده چربی جمع شده و به جوش تبدیل میشود.
علت ایجاد جوش های زیر پوستی چیست؟
علت ایجاد جوش های زیر پوستی می تواند به دلیل تولید بیش از اندازه چربی سبوم و تجمع سلول های مرده در غدد چربی باشد. با تجمع چربی ها و آلودگی ها در نواحی فولیکول مو، جوش های زیر پوستی به صورت یک توده دردناک در زیر پوست ایجاد می شوند. برخی از عواملی که باعث ایجاد این جوش ها می شوند، شامل موارد زیر است:
- اختلالات هورمونی
- تولید بیش از اندازه چربی
- پوست چرب
- جوش های دوره بلوغ
- بارداری
- مصرف داروهای ضد بارداری و استروئیدی
- تعریق زیاد
- آلودگی هوا
- رطوبت بالای هوا
- استرس
- عوامل ژنتیکی
راهکارهای درمانی جوش های زیر پوستی
جوش های زیر پوستی در بیشتر موارد به مرور زمان محو می شوند اما اغلب با ایجاد لک ها و برآمدگی هایی بر روی پوست، باعث ظاهر ناخوشایند در صورت می شوند. همچنین افزایش جوشهای زیرپوستی منجر به ایجاد جوشهای سر سیاه و عمیق شده که درمان آن ها ممکن است زمان بر و پر هزینه باشد. به همین دلیل بهتر است برای درمان سریع این آکنه ها از روش های درمانی خانگی و پزشکی استفاده شود. در این قسمت به برخی از این راهکارها اشاره خواهیم کرد:
معجزه عسل برای درمان جوش های زیر پوستی
عسل به دلیل خواص ضد باکتری خود می تواند باعث پاکسازی منافذ پوست و رفع جوش های زیر پوستی شود. شما می توانید برای اثر بخشی بیشتر، عسل خالص را به نواحی مورد نظر صورت بمالید و به مدت چند دقیقه صبر کنید سپس با آب بشویید. همچنین از ماسک های طبیعی عسل نیز می توانید استفاده کنید.
درمان خانگی جوش زیر پوستی با لیمو ترش
عصاره لیمو ترش به دلیل ترکیبات خاصی که دارد از رشد بعضی از باکتریها و قارچها جلوگیری میکند. همچنین با داشتن مقادیر بالای اسید سیتریک باعث کاهش چربی در صورت می گردد. برای این کار بهتر است مقداری از عصاره لیمو ترش را روی یک تکه پنبه آغشته کرده و روی جوش های خود بمالید. سپس با آب ولرم محل مورد نظر را بشویید.
درمان جوش زیر پوستی با سرکه سیب
سرکه سیب به دلیل خاصیت اسیدی که دارد می تواند باعث نابودی باکتری ها و آلودگی ها شود. همچنین اسیدلاکتیک موجود در سرکه سیب لکههای باقیمانده و زخمهای ایجاد شده توسط جوش را از بین میبرد. مقداری سرکه سیب را روی یک تکه پنبه بریزید و آن را روی جوشهای خود بمالید و بعد از چند دقیقه پاک کنید.
استفاده از آنتی بیوتیک ها
در صورتی که جوش های زیر پوستی شما زیاد باشد و حالت عفونی پیدا کند، به توصیه پزشک بهتر است از آنتی بیوتیک های خوراکی و یا موضعی استفاده کنید. رایجترین آنتی بیوتیک های موضعی برای آکنه، شامل کلیندامایسین و اریترومایسین است.
تزریق آمپول کورتیزون
یکی از روش های درمانی برای درمان جوش های زیر پوستی بزرگ و متورم که باعث ایجاد ظاهری ناخوشایند می شوند، تزریق کورتیزون است. این ماده برای تسکین کوتاه مدت التهاب و کوچک شدن کیست های بزرگ استفاده می شود.
در آخر
شما می توانید برای کسب اطلاعات در مورد علت ایجاد جوش سر سیاه و درمان آن با فیشیال بر روی لینک کلیک کنید.